2 Eylül 2013 Pazartesi

Türkiye'nin İlk Çizgi Sinema Filmi "Ayas" 22 Kasım'da Vizyonda

TRT Çocuk'un sevilen çizgi film karakteri Pepee'nin yapımcılarından Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi geliyor. Türkiye'nin ilk sinema çizgi filmi olacak olan "Ayas" 22 Kasım'da sinemada meraklıları ile buluşuyor.

Pepee ile Türk halkının halkının beğenisini kazanan Düşyeri Çizgi Film ve Canlandırma Stüdyosu, Leliko ile Pepee'de elde ettiği başarıyı Planet Çocuk kanalında devam ettirmeyi planlıyor. Pepee'nin yapımcılığı üstlenen Düşyeri Çizgi Film ve Canlandırma Stüdyosu sinemeya Ayas karakteri ile hızlı bir giriş yapıyor. Senaristliğini Ayşe Şule Bilgiç'in yaptığı Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi Ayas 6-12 yaş grubu için hazırlanmış bir çizgi sinema.

Tıpkı Pepee gibi geleneklerine ve değerlerine bağlı bir çocuk olarak betimlenen Ayas, İstanbul sokaklarında maceradan maceraya koşmaya hazırlanıyor. 6 yaşında olan Ayas'ın heyecanlı ve bir o kadar eğlenceli maceraları Düşyeri ve BKM Film ortak projesi olarak 75 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda tamamlandı.
Okul öncesi 3-6 yaş grubundaki çocukların ilgi ile takip ettiği Pepee'den sonra ilkokul çağı yaş grubunun (6-12 yaş) hedef kitle olarak belirlendiği Türkiye'nin ilk sinema filmi "Ayas" uzman pedagogların danışmanlığı sonucunda ortaya çıktı.
Düşyeri Çizgi Film'e 2-5 yaş aralığı için çokça talep olduğunu Rgg Ayas Facebook sayfasında yapılan açıklamalardan görebiliyoruz. Uzmanlar tarafından 2-5 yaş için Ayas'ın  uygun olup olmadığı incelendikten sonra bu konuda bir açıklama yapılacağı belirtliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun çocukları istatistiğe alıştırmak için yürürlüğe koyduğu TuikCocuk uygulamasında Ayas ismini arattığımızda İstanbul'da 5 Türkiye'de 33 kişinin Türkiye'nin ilk çizgi sinema karakteri Ayas ile aynı isme sahip olduğunu görüyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi sitesinde "Ayaz" olarak arama yaptığımızda ise İstanbul'da 1138, Türkiye'de 5040 kişinin bu isme sahip olduğunu görüyoruz.
Gece karanlığında parlayan ay ışığı anlamına gelen "Ayas" çocukların yeni kahramanı olmak için 22 Kasım'da vizyona giriyor. Tıpkı Pepee'de olduğu gibi Ayas'da da müzikler Kıraç imzasını taşıyor.
29 Ağustos'da ilk fragramı yayınlanan Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi Ayas'ın fragmanını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak : Düşyeri (Youtube), Düşyeri, Rgg Ayas (Facebook)
** Görsel Tuik.gov.tr/TuikCocuk adresinden alınmıştır.

0 yorum :

Yorum Gönder