22 Ağustos 2013 Perşembe

Alan sınavı ve sonrasında yapılacak 2013 Eylül İlk ataması

Bu sene Alan sınavı değişikliği ile başlayan ve  genel yetenek kısmının ALES formatına dönüşmesiyle daha zorlu hale gelen KPSS 2013 maratonu  nihayet sonuçlandı. ÖSYM’nin branş sıralamasını açıklamasıyla herkes durumu hakkında az çok fikir sahibi oldu. Şimdi sıra özür grubu yer değişikliklerinden hemen sonra yayımlanması beklenen ilk atama kılavuzunun açıklanmasında ve tercihlerin hazırlanmasında.

KPSS P121 puanı nedir kimlerin atamaları bu puanla yapılacak?

KPSS P121 puanı alan sınavına giren branşlar için hesaplandı. KPSS P121 puanı hesaplanırken genel yetenek, genel kültür testinin katkısı yüzde 30, eğitim testinin katkısı yüzde 20 ve alan testinin katkısı yüzde 50 oldu. KPSS P121 ile atanacak branşlar;
Türkçe Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen Ve Teknoloji Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Matematik (Lise) Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Yabancı Dil (Almanca) Öğretmenliği, Yabancı Dil (Fransızca) Öğretmenliği, Yabancı Dil (İngilizce) Öğretmenliği  alan sınavına girmiş öğretmen arkadaşlarımızdır. Diğer branştaki öğretmen arkadaşlarımız geçen sene olduğu gibi KPSS P10 puanı ile atanacaktır.

KPSS P10 puanı ne demek?
KPSS'nin Cumartesi sabah oturumundaki Genel Yetenek-Genel Kültür net sayısının 0,3 ile,Cumartesi öğleden sonraki eğitim bilimleri net sayısının 0,4 ile çarpılmasından sonra,o seneki sabit puanında eklenmesi ile elde edilen puan bize p10 puanımızı veriyor.

Atamaya Başvuru Nasıl Oluyor? Atama Sayıları Hakkında Birkaç İpucu

Eminim birçok öğretmen arkadaşım acaba nereleri tercih etsem telaşında. Ya da neye göre tercih yapacaklarını bilemiyorlar. Kendilerine birkaç tavsiyem var. Facebook ve Twitter'da  alan gruplarında  geçen sene atanan öğretmen arkadaşlarımız tercihlerini ve sıralamalarını paylaşmışlar. Hangi il kaçıncı sıralamada aday aldığı hakkında bu paylaşımlar aşağı yukarı en iyi fikri verebilir. Sizde buradaki paylaşımlara bakarak size en yakın olan illerin zorunlu hizmet bölgelerini tercih edebilirsiniz. Hizmet bölgelerine ve puanlarına 2013 haziran ayında yayımlanan 2669 sayılı  Tebliğler Dergisinden ulaşabilirsiniz. Dergiyi indirmek için buraya tıklayınız.

Tercih kılavuzu muhtemelen Eylül ayının ilk haftası açıklanacak ve tercihlerinizi ilk hafta yapmanız istenecek. Branş kontenjanları ve atama sayısı net olmamakla birlikte yaklaşık 42 bin olması beklenmekte. Henüz net bir tarih olmasa da özür grubu yer değiştirmelerinin bitiminden sonra olması tahmin ediliyor. Eylül ayının 2'si gibi de kılavuzun açıklanması beklenmekte. MEB Müsteşarı Yusuf Tekinin açıklamasına göre büyük ihtimalle de 9 Eylülde öğretmen atamaları sonuçlanacak. Tercih kılavuzu yayımlandıktan sonra izleyeceğiniz süreç şu şekilde; tercihlerinizi MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasından yapmalısınız daha sonra sistemde tercih ettiğiniz İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine tercihlerinizi onaylatmak için gidiyorsunuz.( Gerekli linkler tercih zamanı gelince ayrıca sitemizde yayımlanacaktır ) Tercihlerinizi onaylatmak için giderken mutlaka yanınızda diplomanın aslını ve fotokopisini, Nüfus cüzdanınızı ve fotokopisini bulundurunuz.

Artık öğretmenlik için önünüzde sadece sonuçların açıklanması kalıyor. Tercih sonuçları yine MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasından yayımlanacaktır. Tercih yapacak tüm öğretmen adayı arkadaşlarımıza şimdiden tercihlerinin hayırlı olmasını dilerim.

Kılavuz yayımlandıktan sonra tercih yapacak olan tüm öğretmen adayı arkadaşların yorumlarını (sorularını) bekliyoruz.

Sorularınız için Yaşam Günlükleri Facebook Sayfasından "Mesaj Gönder" Seçeneğini de kullanabilirsiniz aşağıdaki yorum gönder seçeneğini de.


0 yorum :

Yorum Gönder